2018-06-20

„Ne mokyklai, o gyvenimui mokomės“.
Seneka

KONFERENCIJA „MŪSŲ ŽINGSNIAI Į SĖKMĘ“

Birželio 13 d. 12 val. mokyklos aktų salėje vyko tradicinis mokslo metų pabaigos renginys-mokinių kūrybinių darbų konferencija „Mūsų žingsniai į sėkmę“, kurią vedė Arvydė Paulauskaitė (7 klasė).

Jaunųjų intelektualų ir kūrėjų „paradą“ pradėjo buvęs ketvirtokas Deimantas Metrikis. Jis papasakojo apie 1–4 klasių mokinių integruotą projektą „Skaitau pasaką lietuviškai“, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui (projekto idėjos autorė – mokytoja Rima Bitautienė).

2 kl. mokinių Ugniaus Rimkaus, Tomo Kripo ir trečioko Jokūbo Domarko atliktas kūrybinis darbas „Kartenos piliakalnis – miestelio puošmena“ (vadovės – mokytojos Morta Kairienė ir Monika Žeimienė) buvo pristatytas respublikinėje konferencijoje „Nuo piliakalnio ant piliakalnio“ Kurmaičių pradinėje mokykloje. T. Kripas ir jam talkinusi Aistė Slušnytė (6 kl.) apie šį projektą papasakojo ir renginio „Mūsų žingsniai į sėkmę“ metu.

Mykolas Daračius ir Kamilė Narvilaitė (6 kl.) pademonstravo puikias užsienio kalbos žinias. Šeštokai pristatė anglų kalbos projektinį darbą „Japan“ (mokinius konsultavo pedagogė Rūta Valaitytė).

Įdomų geografijos pranešimą „Išnykę ir nykstantys Kartenos seniūnijos kaimai“ perskaitė 7 klasės mokinės Arvydė Paulauskaitė ir Elija Beržanskytė (darbo vadovė – geografijos mokytoja Rūta Trakienė). Pranešėjos aptarė esminius kaimo bruožus, nurodė svarbiausias kaimų nykimo priežastis ir kt.

Statistinį matematinį tyrimą „Mano klasė“ pristatė šeštokė Kamilė Narvilaitė (mokytoja Irena Pipirienė). Beje, Kamilė – ne tik puiki matematikė, bet ir žemaičių tarmės puoselėtoja, rajoninio konkurso „Koram žemaitėška“ laureatė. Konferencijos dalyviai klausėsi jos humoristinio pasakojimo „Nomėi yr geriause“ (mokytoja Arina Prižginaitė).

Tiriamojo darbo pranešimas „Atliekų rūšiavimo įpročiai šeimoje“ buvo pristatytas regioninėje gamtamokslinėje mokinių tiriamųjų darbų konferencijoje „Gamta ir mes“, vykusioje Salantų gimnazijoje. Pranešimą ruošė 9 kl. mokinės Alvyda Jedenkutė ir Viktorija Raminaitė (mokytoja Aušra Gedgaudienė). Su tiriamojo darbo tikslais ir uždaviniais, metodais ir eiga, anketinės apklausos duomenimis bei gautomis išvadomis devintokės supažindino ir mūsų mokyklos bendruomenę. Jaunosios intelektualės taip pat pasidalino įspūdžiais apie klasės išvyką į termofikacinę elektrinę „Fortum Klaipėda“.

Rajoninėje technologijų olimpiadoje „Šimtas ateities ženklų Lietuvai“ mūsų mokyklos mokinius lydėjo sėkmė: net dviejų devintokų darbai pelnė prizines vietas. Ernestos Šideikytės sukurtas žaislas „Kaleidoskopas“ (mokytoja Indrė Paulienė) buvo įvertintas antrąja, o Rolando Lukausko konstrukcinis darbas „Vytis“ (mokytojas Donatas Lubys) – pirmąja vieta. R. Lukauskas dalyvavo ir respublikiniame technologijų olimpiados etape Šiauliuose. Apie technologijos darbų kūrybos procesą devintokai papasakojo ir konferencijos „Mūsų žingsniai į sėkmę“ dalyviams.

Arvydė Paulauskaitė (7 kl.), Alvyda Jedenkutė ir Rolandas Lukauskas (9 kl.) dalyvavo IT taikymo konkurso „Ventspils IT challenge“ finaliniame etape Ventspilyje (mokytoja Nijolė Donėlaitė). Šią galimybę ugdytiniams užtikrino jų sukurtas filmukas apie mokyklinę problemą (mokinių vėlavimas į pamokas) ir jos sprendimo būdą. Filmukas parodytas ir konferencijos „Mūsų žingsniai į sėkmę“ metu.

Svariausias šių mokslo metų mokyklos laimėjimas – antroji vieta konkurse „Sveikuolių sveikuoliai“ (respublikiniame etape). 5–6 klasių mokinių komandą ruošė ir kartu konkurse dalyvavo biologijos mokytoja Aušra Gedgaudienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Eglė Vaišnorienė (zoniniam etapui mokinius ruošė ir kartu renginyje dalyvavo žmogaus saugos mokytojas Gintaras Mačernis). Jaunųjų sveikuolių komandą sudarė Vilius Rimkus (5 kl.) ir šeštokai Aistė Slušnytė, Kamilė Narvilaitė, Evelina Stonkutė ir Mykolas Daračius. Mokyklinės konferencijos dalyviai stebėjo komandos prisistatymą „Kartenos sveikuoliai“.  

Per šiuos mokslo metus daug padarė ir ne kartą buvo svariai įvertinta devintokė Alvyda Jedenkutė. Ji tapo Klaipėdos universiteto organizuoto filosofinių įžvalgų konkurso „Mano uostas“ laureate, taip pat laimėjo Kalbų Kengūros Lyderių turą ir buvo apdovanota kelione po Taliną ir Saremo salą. Konferencijos dalyviai klausėsi Alvydos rašinio apie savanorystę, dovanojimo kultūrą (mokytoja Vitalija Brunalienė).

5 klasės mokiniai pristatė savo projektinius darbelius-knygeles „Atkurtai Lietuvai – 100“ (mokytoja Asta Pocienė).

Konferencijos dalyviai atkreipė dėmesį ir į keramikos kūrybinių darbų parodėlę (mokytoja Indrė Paulienė).

Renginio vedėja A. Paulauskaitė padėkojo jauniesiems intelektualams ir kūrėjams, mokytojams ir visiems, kurie klausėsi. Sveikinimo ir padėkos žodį konferencijos dalyviams tarė pavaduotoja ugdymui A. Gedgaudienė.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner