2018-04-28

Sėkmė respublikiniame konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ etape

Balandžio 19–20 d. Trakuose, sveikatingumo ir pramogų komplekse „Trasalis“, vyko mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finalas (III etapas). Šis abejingų nepaliekantis konkursas ugdo vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti, stiprinti savo ir kitų sveikatą bei skleisti sveikos gyvensenos principus mokyklų bendruomenėms.

Konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finale dalyvavo net 40 komandų iš visos Lietuvos (kiekvieną komandą sudarė 5 mokiniai, vienas mokytojas ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistas). Renginio III etape varžėsi ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, 1–4 kl., 5–6 kl., 7–8 kl., 9–11 kl. mokinių komandos – zoninio etapo pirmosios ir antrosios vietos laimėtojos (kiekvienoje amžiaus grupėje buvo po 8 komandas). Konkurso dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys, Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas Dainius Kepenis, sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis ir kt.

Finaliniame renginyje Trakuose dalyvavo ir mūsų mokyklos 5–6 klasių mokinių komanda: šeštokai Kamilė Narvilaitė, Aistė Slušnytė, Evelina Stonkutė, Mykolas Daračius ir penktokas Vilius Rimkus – komandos kapitonas. Mokiniams talkino pavaduotoja ugdymui, biologijos mokytoja metodininkė Aušra Gedgaudienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Eglė Vaišnorienė.

Prieš konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finalą 5–6 kl. mokiniai turėjo paruošti namų darbus (sugalvoti įdomų komandos prisistatymą, parašyti laišką draugui sveikos gyvensenos tema, atlikti piešimo užduotį, sukurti konkurso himno muziką), kuriuos vertino renginio komisija. III etape ir komanda, ir jos kapitonas varžėsi sveikatos žinių konkursuose, judriosiose estafetėse. Taškų mūsų mokyklos komandai pelnė ir mokytoja A. Gedgaudienė bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistė E. Vaišnorienė – jos parašė ir pristatė renginio „Atsipalaidavimo ir nusiraminimo pradžiamokslis“ scenarijų.   

Konkurso dalyviai ne tik varžėsi, bet ir dalyvavo ekskursijoje bei edukaciniuose užsiėmimuose Trakų pilyje. Mūsų mokinukai susipažino su Lietuvos šaulių sąjungos veikla, kartu su kitais sveikuoliais ir kariūnais mankštinosi lauke, mėgavosi vandens procedūromis sveikatingumo ir pramogų centre „Trasalis“.

Balandžio 20 d. buvo paskelbti 2017–2018 m. konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ nugalėtojai. Paaiškėjo, kad Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro 5–6 klasių mokinių komanda savo amžiaus grupėje laimėjo antrąją vietą. Prizininkams įteikti diplomai, taurė, padėkos raštai, atminimo dovanėlės ir 200 eurų vertės čekis sporto inventoriui įsigyti.

 Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner