2018-03-22

POEZIJOS SKAITYMAI „MANO TĖVYNĖ“

Kovo 12 d. (po šešių pamokų) mūsų mokykloje vyko popietė (poezijos skaitymai „Mano Tėvynė“), skirta Kovo 11-ajai paminėti. Renginio sumanytojos – lietuvių kalbos mokytojos V. Brunalienė ir A. Prižginaitė. Gražiausius eilėraščius apie Lietuvą skaitė ir deklamavo 5–10 klasių mokiniai.

Popietę vedė mokytoja V. Brunalienė. Į šventės dalyvius ji prabilo tokiais rašytojo Vytauto Petkevičiaus žodžiais: „Apie ją aš, rodos, kalbėčiau ir kalbėčiau, dainuočiau dainas ir sekčiau visų nuostabiausias pasakas. Be jos mano svajonės pasidarytų tuščios ir besvorės. <...> Dėl jos nepagailėčiau nieko“. Įdomu, kas gi toji „ji“? Ji – tai Tėvynė. Pasak mokytojos Vitalijos, ko gero, nėra nė vieno poeto, neskyrusio jai savo eilėraščio. Kad tuo įsitikintų, visi buvo pakviesti pakeliauti lyriškais, jautriais, estetiškais poezijos keliais – nuo XIX amžiaus iki dabar, iki mūsų laiko.

Poezijos skaitymus pradėjo dešimtokės Klaudija, Monika ir Jolita. Mergaitės padeklamavo P. Vaičaičio eilėraštį „Yra šalis“. 5–9 klasių mokiniai meniškai skaitė Maironio, J. Strielkūno, Just. Marcinkevičiaus, S. Gedos, J. Degutytės, K. Bradūno, M. Martinaičio, B. Brazdžionio, A. Puišytės bei prancūziškai rašiusio Lietuvos diplomato Paryžiuje O. Milašiaus eilėraščius apie tėvynę.  

„Norėdamas suvokti tėvynės esmę, turi išmokti ramiai susikaupti savyje. Tik tuomet sieloje tyliai suskambės: tėvynė yra mūsų minčių pradžia ir esmė, slaptinga žmogaus palaima“, – tokiais teosofo Vydūno žodžiais popietę baigė mokytoja V. Brunalienė. Sveikinimo žodį Kovo 11-osios proga tarė pavaduotoja ugdymui A. Gedgaudienė (kartu pasidžiaugta ir svariais mokinių pasiekimais).

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner