2017-12-30

Kalėdinis karnavalas „Šventinė kelionė po pasaulio šalis“

Gruodžio 22 d. 11 val. mokyklos aktų salėje vyko 5–10 klasių mokinių kalėdinis renginys „Šventinė kelionė po pasaulio šalis“ (vedėjos – 9 klasės mokinės Alvyda Jedenkutė ir Viktorija Raminaitė).

Pirmiausia oro balionu nukeliauta į Laplandiją (5 kl. mokinių pasirodymas). Svečioje šalyje keliautojus pasitikęs Kalėdų senelis išsamiai papasakojo apie Laplandiją, su šventėmis gražiai pasveikino Lietuvos vaikus. Keliautojams šoko Kalėdų senelio elniai ir mažieji draugai elfai.  

Nuspręsta nukeliauti ir į Rusiją, tad netrukus scenoje pasirodė vadybininkė Baba Jaga ir kitos šios šalies „žvaigždės“: trigalvis slibinas Goriničius, Senelis Šaltis ir Snieguolė bei serialo „Naša Raša“ herojus (10 kl. mokinių pasirodymas). Įvyko linksma Rusijos „elito“ atstovų ir mokytojų fotosesija.

Aštuntokai supažindino su Japonija – Rytų kultūros šalimi. Smalsieji keliautojai nemažai sužinojo apie kovos menus, arbatos gėrimo ceremoniją, popierines gerveles, susitiko su budistais, nindzėmis, samurajais, geišomis.

Saudo Arabijoje visus pasitiko trys turtingi arabų šeichai bei gražuolės šokėjos (7 kl. mokinių pasirodymas), o Namibijoje dvi jaunutes turistes išgąsdino vietiniai čiabuviai – Himba genties žmonės (devintokų pasirodymas).

Su 6 klasės mokiniais keliauta į Braziliją. Futbolo gerbėjai iš arti pamatė savo „dievaitį“ Neymarą, pažiūrėta brazilų serialo „Vergė Izaura“ ištrauka, sudalyvauta spalvingame Rio de Žaneiro karnavale.  

5–10 klasių atstovams teko atlikti po dvi įdomias užduotis: skirtingai nusilenkti 4 žmonėms, pasakyti komplimentą šalia esančiam draugui, 20 kartų pašokinėti ant vienos kojos, padainuoti dainelę „Du gaideliai“, kojomis pasiekti lubas, pabūti veidrodžiu, padaryti 20 atsispaudimų ir kt.

Renginio žiūrovams ir dalyviams šoko grupės „KM-DC“ šokėjos. Kiekvienai klasei pavaduotoja ugdymui įteikė po saldų gardėsį – šakotį (mokyklos dovana).

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner