2017-12-23

NVŠ programa „Vaikų informacijos ir laisvalaikio centras“

Šiais mokslo metais mūsų mokykloje vykdoma NVŠ programa „Vaikų informacijos ir laisvalaikio centras“ (programos vadovė – bibliotekos vedėja Alvyra Bončkienė).

Užsiėmimų metu vaikai skaito ir aptaria perskaitytas knygas, augina „Knygų medį“, dalyvauja viktorinose, noriai mokosi kompiuterinio raštingumo pagrindų.

Džiugu, kad Vaikų informacijos ir laisvalaikio centro lankytojai dalyvavo tarptautiniame knygų skirtukų mainų projekte. Apsikeista skirtukais su vaikais iš Šveicarijos Kroatische Erganzungsschule mokyklos.

Mokyklos edukacijos centre surengta šviesos ir knygos šventė, skirta Šiaurės šalių bibliotekų savaitei paminėti. Kartu su 3–4 klasių mokiniais „keliauta“ į Kaulų salą ieškoti paslėpto lobio.

Prisidėta prie gražios iniciatyvos „Misija Laplandija“ (pagrindinė iniciatyvos priemonė – kūrybinis konkursas, skirtas skatinti vaikų empatiją vieni kitiems, mažinti socialinę atskirtį). NVŠ programos dalyviai kūrė piešinius, atvirukus Kalėdų seneliui ir taip prisidėjo prie galimybės daliai vaikų globos namų auklėtinių laimėti kelionę į Laplandiją.

Vaikų informacijos ir laisvalaikio centro lankytojai ne tik dalyvauja įvairiuose renginiuose, akcijose, jie turiningai ir prasmingai leidžia savo laisvalaikį.

 

  

  

 

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner