2017-10-10


Jei mokytojas myli ir darbą, ir mokinius, jis puikus mokytojas.
L. Tolstojus

 

PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA

 

Spalio 5 d. mūsų mokykloje paminėta Tarptautinė mokytojų diena: suorganizuotas šventinis koncertas „Iš širdies į širdį“ (renginio iniciatoriai ir organizatoriai: mokinių tarybos nariai, socialinė pedagogė Vida Tamošauskienė, šokio mokytoja Janina Vaičekauskienė, muzikos mokytoja Daiva Norvaišienė, neformaliojo švietimo organizatorė Vitalija Brunalienė, rusų kalbos mokytoja Jūratė Lisauskienė ir 10 klasės mokiniai, žmogaus saugos mokytojas Gintaras Mačernis, pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė). Renginį vedė 9 klasės mokinės Alvyda Jedenkutė ir Viktorija Raminaitė.

Koncerto pradžioje kompoziciją apie žmonių susvetimėjimą, abejingumą vienas kitam, materialinių dalykų vertinimą, tėvų ir vaikų santykius parodė Arvydė Paulauskaitė (6 kl.), Meda Mockutė (8 kl.), Rolandas Lukauskas (9 kl.) ir 10 klasės mokinys Domantas Venskus.

Profesinės šventės proga pedagogus pasveikino parapijos klebonas Algirdas Lukšas, kuris teigė, kad kiekvieno mokytojo pareiga – padėti vaikams tapti dorais, atsakingais, garbingais žmonėmis. Jam antrino ir mokyklos direktorė Laima Mačernienė. „Kartu auginame pažinimo medį, tręšiame jį savo šiluma, laiku, sveikata ir matome to medžio žydėjimą – jaunus žmones <...>. Mokytojas kuria žmogų kaip skulptorius – iš savo širdies, proto ir jausmų“,- gražiausius žodžius pedagogams skyrė įstaigos vadovė.

Mokytojas padeda atsiskleisti vaiko asmenybei... Kai šalia mokytojas – aiškesnė gyvenimo prasmė... Mokytojai turi daug gyvenimiškos patirties... Mokytoja šviečia kaip saulė, glaudžia kaip mama... Mokytoja moko dirbti, siekti rezultato... Mokytoja padeda pamatyti mažus stebuklus paprastuose dalykuose... Mokytoja skaito moralus, bet ne visi jų klausosi... Gerais mokytojais gali būti tik geri žmonės... Tai prasmingi ir nuoširdūs žodžiai, kuriuos savo auklėtojams, mokytojams tarė ir penkiamečiai, ir priešmokyklinukai, ir pradinukai, ir 5-10 klasių mokiniai. Mokytojai klausėsi skambiausių dainų, muzikinį etiudą ir auklėtojai, ir visiems koncerto dalyviams dovanojo 6 klasės mokinė, Salantų meno mokyklos auklėtinė Aistė Slušnytė. Šaunieji trečiokai berniukai į sceną atvažiavo paspirtukais, su penktokais valsą šoko auklėtoja Janina Vaičekauskienė, o aštuntokai suorganizavo kasmetinius mokytojų apdovanojimus. Protingiausios mokytojos titulas atiteko matematikos specialistei Irenai Pipirienei, sportiškiausiu išrinktas kūno kultūros mokytojas Marius Meškauskas, linksmiausia pripažinta rusų kalbą dėstanti Jūratė Lisauskienė, nominacija „Magijos meistras“ įteikta chemijos mokytojui Viktorui Stropui, garbingiausias apdovanojimas „Pati pačiausia mokytoja“ atiteko aštuntokų auklėtojai Vitalijai Brunalienei.

Geležinės kantrybės, plieninės sveikatos pedagogams linkėjo 10 klasės mokiniai ir visiems padovanojo po morką, kad regėjimas pagerėtų. Beje, dešimtokai kartu su auklėtoja J. Lisauskiene dar prieš šventinį koncertą visiems mokytojams buvo paruošę malonią staigmeną: mokyklos fojė eksponuotos nuotraukos, kuriose užfiksuotos pedagogų vaikystės, jaunystės, mokyklinių bei studijų metų akimirkos.

Už gražią šventę, puikią nuotaiką mokytojai dėkoja renginio organizatoriams ir savo mokiniams.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner