2017-06-08

„Išmintingas ne tas, kuris daug žino, o tas, kurio žinios naudingos“.
Aischilas

MOKSLINĖ-PRAKTINĖ KONFERENCIJA „MŪSŲ ŽINGSNIAI Į SĖKMĘ“

Gegužės 29 d. 14 val. mūsų mokykloje suorganizuota jau tradicinė mokslinė-praktinė konferencija „Mūsų žingsniai į sėkmę“. Renginio metu pristatyti mokiniai, kurių darbai sulaukė svaraus įvertinimo mokykloje, rajone, apskrityje ir net respublikoje.

Konferencijos pradžioje savo darbą „Dantų pastos kokybės tyrimai“ pristatė 8 klasės mokinė Alvyda Jedenkutė, jai talkino bendraklasė Viktorija (vadovė – mokytoja Aušra Gedgaudienė). Alvyda nurodė tyrimo tikslus, uždavinius ir priemones, pakomentavo tyrimo eigą, pateikė savo mokslinės veiklos išvadas (kruopštus ir atsakingas mokinės darbas buvo pastebėtas – aštuntokė apdovanota 2016 m. „Gamtos Kengūros“ Lyderių turo diplomu, taip pat laimėta kelionė į Vengrijos sostinę Budapeštą).

A. Jedenkutė su klasės drauge Justina Šiaulyte dalyvavo Lietuvos mokinių ir studentų respublikiniame kūrybinių darbų konkurse „Šatrijos Raganai – 140“ (vadovė – mokytoja Vitalija Brunalienė). Alvyda konkursui patikėjo savo novelę „Meilė turi sparnus“, o Justina buvo įvertinta trečiąja vieta. Konferencijos metu J. Šiaulytė ir perskaitė savo kūrybos darbą-esė „Gamtoj – pilnatvė ir įkvėpimas“.

Dešimtokės Rugilė Kaubrytė ir Brigita Narvilaitė pristatė projektinį darbą „Laisvės kovos. Pirmasis pasipriešinimo etapas“ (vadovė – mokytoja Asta Pocienė). Su šiuo projektu mokinės dalyvavo ir rajoninėje konferencijoje „Laisvės kovos Lietuvoje ir Kretingos rajone“.

Rajoninėje dailės olimpiadoje „Piliakalniai: praeities retrospektyva, dabarties realijos, ateities vizijos“ šiais mokslo metais dalyvavo aštuntokės Augustė Mikutaitė, Alvyda Jedenkutė ir Viktorija Raminaitė, o rajoninėje technologijų olimpiadoje – 8 klasės mokinė Justina Šiaulytė (kompozicija „Gėlių simfonija“). Konferencijos metu jaunosios menininkės pristatė savo kūrybos darbus (vadovė – Kristina Pocevičienė).

Rolandas Lukauskas (8 klasė) rajoninėje technologijų olimpiadoje pelnė padėką „Už originalų gaminio dizainą“. Jo darbas – žurnalinis staliukas „Ąžuolas“ (vadovas – mokytojas Donatas Lubys). Konferencijos metu mokinys papasakojo, kaip jam sekėsi padaryti tokį gražų baldą.

Šiais mokslo metais gausus būrys aštuntokų dalyvavo respublikiniame anglų kalbos konkurse „Viena šalis – viena istorija“ (vadovė – mokytoja Jolanta Putriuvienė), o vertimų ir iliustracijų konkurse „Tavo žvilgsnis“ puikiai pasirodė 6 klasės mokinės Elija Beržanskytė ir Arvydė Paulauskaitė (vadovė – mokytoja Rūta Valaitytė). Savo darbus mokiniai pristatė ir mokyklinės konferencijos dalyviams.

Balandžio mėnesį mokykloje vyko rajoninis renginys „Mokomės bendraudami“. Šio renginio metu skambėjo septintokų atliekama rusų liaudies daina „Rūkas virš vandens“ (vadovai – Jūratė Lisauskienė ir Rimantas Varkojus). Šios dainos klausėsi ir konferencijos „Mūsų žingsniai į sėkmę“ dalyviai ir žiūrovai.

Antros klasės mokinys Tajus Smilingis rajoniniame pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurse laimėjo I vietą (mokytoja – Monika Žeimienė). Mokyklinio renginio metu Tajus skaitė Vytauto Misevičiaus kūrinį „Gudruolis“.

6 klasės mokinė Arvydė Paulauskaitė padeklamavo Marijos Meilės Kudarauskaitės eilėraštį „Prie vedlio paminklo Nasrėnuose“, o aštuntokė Augustė Mikutaitė išraiškingai papasakojo „Apie karę pas Salantų pilį“. Gegužės mėnesį mokinės dalyvavo Nasrėnuose vykusioje šventėje „Motiejaus Valančiaus raštų skaitymai“.

Jurgio Pabrėžos universitetinėje gimnazijoje kasmet organizuojamas gražus renginys „Koram žemaitėška“. Šiemet jame dalyvavo mūsų mokyklos penktokas Mykolas Daračius (mokytoja – Arina Prižginaitė) ir net 4 aštuntokės: Justina Šiaulytė, Alvyda Jedenkutė, Ingrida Šlevinskaitė ir Ingrida Juškaitė (mokytoja – Vitalija Brunalienė). Konferencijos dalyviai išgirdo penktoko kūrinį „Bobulės išmintis“ ir I. Juškaitės sukurtą „Žėimuos vaizdelį“.

Septintokai Edgaras Rojus ir Adomas Nakutavičius pristatė matematikos projektinį darbą „Simetrija“ (vadovė – mokytoja Irena Pipirienė).

5 klasės mokinės papasakojo apie savo kūrybinių-projektinių darbų parodą „Mano pirmoji knygelė“ (vadovė – mokytoja Asta Pocienė).

Savo pirmąją knygelę turi ir antrokai – gražų leidinį „Mūsų klasės knygelė“ parodė ir apie jį papasakojo mokytoja Monika Žeimienė.

Taigi pasibaigus mokslo metams tikrai yra kuo pasidžiaugti, kuo pasididžiuoti: nuveikta daug prasmingų darbų, pasiekta puikių rezultatų.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner