2017-04-19

Integruotas projektas „Vanduo – gyvybės šaltinis“

Kovo mėnesį mūsų mokykloje vykdytas integruotas projektas „Vanduo – gyvybės šaltinis“ (svarbiausi projekto tikslai ir uždaviniai: suteikti vaikams žinių apie vandens svarbą žmogui ir gamtai, supažindinti su vandens savybėmis, ugdyti supratimą apie vandens išteklių tausojimo svarbą ir kt.).

Įvairiose projekto veiklose dalyvavo ir jas vykdė ikimokyklinio ugdymo grupių („Kiškučiai“, „Boružėlės“, „Nykštukai“) bei priešmokyklinio ugdymo grupės „Bitės Ritės mokyklėlė“ vaikai, jų tėveliai, ikimokyklinio ugdymo auklėtojai Laima Narkienė (parengė projektą), Agnė Dargienė, Lina Lazdauskaitė, Donatas Putrius, auklėtojų padėjėjos Aušra Danylienė, Vaida Slušnienė, Jadvyga Anužytė, priešmokyklinio ugdymo grupės auklėtoja Gabrielė Vesta Kastėnienė, šokio mokytoja Janina Vaičekauskienė, meninio ugdymo pedagogė Ona Karnauskienė, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Eglė Vaišnorienė, pavaduotoja ugdymui Aušra Gedgaudienė.

Projekto vykdymo metu ugdytiniai daugiau sužinojo apie vandens apytakos ratą, ragavo šilto, šalto, sūraus ir nesūraus, gazuoto ir negazuoto vandens, klausėsi gyvosios ir negyvosios gamtos garsų (vėjo, lietaus, griaustinio, bangų ošimo, vandens paukščių), su auklėtojais kalbėjosi apie tai, kam reikalingas vanduo (vaikučių mintys užrašytos, parengtas stendas). Taip pat skaityta R. Bagdonaitės knygelė „Lašiuko kelionė“, žiūrėtas ir aptartas animacinis filmas „Tekėk, upeliuk“ bei Amsiuko filmukas „Kaip saugiai elgtis prie vandens telkinių“.

Tiek ikimokyklinukams, tiek priešmokyklinio ugdymo grupės vaikams patiko eksperimentai su vandeniu, edukacinė pamokėlė „Vanduo stebukladarys“, susitikimas su visuomenės sveikatos priežiūros specialiste E. Vaišnoriene (specialistė parengė lankstinuką apie vandenį – atmintinę vaikams ir tėveliams). Grupių auklėtojai surengė ir vaikų piešinių parodėlę „Jūros dugne“.

Projekto vykdymo metu vaikučiai mokėsi šokti ir dainuoti, t.y. intensyviai ruošėsi baigiamajam renginiui – šventinei popietei „Vanduo – gyvybės šaltinis“ (renginys suorganizuotas balandžio 5 d. 10 val.).

Į mokyklos aktų salę pasipuošę vandens lašiukų kaukėmis atskubėjo „Kiškučių“ grupės vaikai, karūnomis su žuvytėm dabinosi penkiamečiai („Nykštukai“), akį traukė puošnios ir spalvingos gėlių karūnos, kuriomis puikavosi „Boružėlių“ grupės vaikai, patys rimčiausi buvo jūreiviais persirengę priešmokyklinukai.

Jungtiniam visų grupių renginiui „dirigavo“ žalia varlė (auklėtoja Laima Narkienė). Kartu su varlyte vaikai darė mankštą, kvaksėjo, šokinėjo per įsivaizduojamas balas ir jose taškėsi, klausėsi jūros ošimo, gaudė vandens lašelius (spalvotus kamuoliukus).

Skambėjo vaikučių atliekamos dainos apie lietaus lašelius, gėlytes, apie skėtį, mažą laivelį ir jo kapitoną Joną. Dar linksmesni buvo muzikiniai žaidimai „Upytėlė teka, žuvytėlė plaukia“, „Ciku caku lietaus lašeliai“, „Lietutis“ ir kt.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner