2017-03-10

Lietuvos moksleivių ir studentų kūrybinių darbų konkursas,

skirtas ŠATRIJOS RAGANOS 140-osioms gimimo metinėms

Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dėstytojai pasiūlė Lietuvos moksleiviams ir studentams kūrybiškai paminėti rašytojos Šatrijos Raganos 140-ąsias gimimo metines. Mūsų mokyklos dvi aštuntokės – Justina Šiaulytė ir Alvyda Jedenkutė – susidomėjo konkursu. Alvyda sukūrė novelę „Meilė turi sparnus“, o Justina – esė „Gamtoj – pilnatvė ir įkvėpimas“. Jų darbai buvo įvertinti.

   

Pirmiausia mergaites organizatoriai pakvietė dalyvauti baigiamajame konkurso renginyje „Šatrijos Ragana – vakar ir visados“, kuris vyko Šiaulių „Aušros“ muziejuje. Renginyje dalyvavo mokinių iš daugelio Lietuvos mokyklų, netgi atvyko būrys dvyliktokų iš Visagino. Taip pat dalyvavo ir Šiaulių universiteto filologijos studentų. Renginio dalyviai klausėsi paskaitų apie Šatrijos Raganos ir Vydūno gyvenimą, apie tautinį kostiumą ir kaip jį dėvėjo rašytoja, klausėsi profesionalaus aktoriaus skaitomų Šatrijos Raganos kūrinių ištraukų.

Po to organizatoriai dėkojo visiems dalyvavusiems ir įteikė dalyvių pažymėjimus, o paskelbus konkurso diplomantus, paaiškėjo, jog Justinos Šiaulytės esė „Gamtoj – pilnatvė ir įkvėpimas“ buvo įverinta III laipsnio diplomu. Jai teko garbė visai dalyvių auditorijai paskaityti ištrauką iš savo kūrybinio darbo.

Lieka tik didžiuotis ir džiaugtis, kad mūsų mokykloje mokosi tokios kūrybingos ir talentingos merginos – Alvyda ir Justina.

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner