2017-02-21

Antros klasės mokiniai tiesia širdžių tiltą Lietuvai...

Jau eilę metų mokykloje organizuojamas projektas „Lietuviais esame mes gimę“, kuris tęsiasi nuo sausio iki kovo mėnesio. Šiais mėnesiais visa mokykla vadovaujant vyresniajai istorijos mokytojai Astai Pocienei įsitraukia į ypatingą veiklą: kuria įvairiausius darbelius, žiūri filmuotas medžiagas, dainuoja tautiškas giesmes, šoka ir t.t.

Kadangi šio projekto užmojis mokykloje pilietinį ir patriotinį ugdymą sieti su visais mokomaisiais dalykais. Integruojant veiklą norima labiau puoselėti tautinį, pilietinį, patriotinį auklėjimą, ugdyti meilę tėvynei, tautinę savimonę. Projektas yra tęstinis ir tradicinis, kurį pradėjo vykdyti buvusi istorijos mokytoja Kunigunda Litvinienė.

Šis projektas skatina diegti svarbiausias pilietines nuostatas ir formuoti teigiamą Lietuvos įvaizdį, skatinant asmeninę atsakomybę už savo poelgius ir pilietinį aktyvumą. Ugdo mokinių kūrybiškumą, pilietinės veiklos ir dalyvavimo visuomenės gyvenime gebėjimus, atliekant įvairius kūrybinius darbus, dalyvaujant projekto veiklose. Skatina mokinius domėtis savo krašto istorija, svarbiausiais istoriniais įvykiais, integruojant formalųjį ir neformalųjį mokinių ugdymą.

Vasario 16 dienos paminėjimui buvo organizuojama ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo ir 1–4 klasių mokinių kūrybinių darbų paroda „Tau, Lietuva“.

Negana to šios mokyklos antrokai įsitraukė į Lietuvos mastu organizuojamą iniciatyvinį projektą „Vaikų širdžių tiltas Lietuvai“. Šio iniciatyvos dėka vaikai sveikina Lietuvą ir tiesia jai širdžių tiltą, kaip meilės Tėvynei simbolį. Kiekviena širdelė – unikali, pagaminta su meile, nusiteikimu, „įsiūtos“ pačios tyriausios mintys ir nuoširdūs linkėjimai. Širdelių tiltą pradėjo tiesti kūrybiški Kauno „Veršvų“ gimnazijos, Romainių pradinio ugdymo skyriaus 1D klasės mokiniai. Kurie skatina visas ugdymo įstaigas išsitraukti į šį projektą.

Tad antrokai vadovaudami auklėtojos ir Lauros Mitkuvienės (mokinės mama) sukūrė nuostabų „tiltą“. Kurį vėliau nufotografavo ir siuntė į organizuojamą iniciatyvinį projektą.

Ten nuskambėto tokie mūsų žodžiai: „Nes tik pasitikinčioje aplinkoje skamba juokas. Tas neapsakomai švelnus vaiko juokas... Kuris gali nunešti mus į tolius. Tuos tolius, kuriuose vyrauja meilė sau, aplinkiniams. Ir meilė tėvynei – Lietuvai! Mes, Kretingos rajono Kartenos mokyklos-daugiafuncio centro antrokai, mylime vieni kitus ir brangią tėvynę Lietuvą! Visi kartu tiesiame širdžių tiltą Lietuvai.“

Monika Žeimienė

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-03-26 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner