2017-02-13

ANGLŲ KALBOS POEZIJOS KONKURSAS „MY VALENTINE“

Vasario 9 dieną Viešojoje įstaigoje Kretingos technologijos ir verslo mokykloje įvyko 9–11 klasių mokinių anglų kalbos poezijos konkursas „My Valentine“. Į konkursą mus pakvietė vyr. anglų kalbos mokytoja Renata Nausėdaitė, ji pati organizavo šį puikų renginį. Į konkursą atvyko svečiai iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos, vadovaujami anglų kalbos vyr. mokytojos Ramidos Lukoševičiūtės, iš Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro, vadovaujami vyr. mokytojos Rūtos Valaitytės ir iš Palangos „Baltijos“ pagrindinės mokyklos, vadovaujami vyr. mokytojos Giedrės Rimkutės. Iš viso susirinko 10 skaitovų. Buvo vertinamas mokinių poezijos skaitymo (anglų kalba) raiškumas, intonacija, dikcija ir tarimas.

Renginį vedė VŠĮ mokyklos mokinys Žygimantas Buzas. Mokiniai skaitė ir deklamavo meilės eilėraščius, klausėsi informacijos apie Valentino dienos tradicijas. Konkurso metu skambėjo angliškos dainos, kurias atliko mokyklos ansamblis, vadovaujamas vyr. mokytojos Aušros Grikštaitės. Rugilė Kaubrytė iš Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro džiugino dalyvius populiaria daina „Love kills“ (dainos atlikėjas Roberto Bellarosa).

Komisijai susumavus balus paaiškėjo, jog pirmą vietą užėmė Domantė Lipskytė iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos, antrą vietą – Rugilė Kaubrytė iš Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro. Rugilė skaitė Greg Thung eiles „Life with you“ .Trečią vietą pasidalino Evelina Kumpytė iš Kretingos Pranciškonų gimnazijos ir Erika Narbutaitė iš Palangos „Baltijos“ pagrindinės mokyklos. Visi kiti mokiniai gavo padėkas. Mūsų mokyklą taip pat atstovavo Brigita Narvilaitė, Erika Norvilaitė, kuri pristatė 19 a. anglų poeto Matju Arnoldo kūrybos eiles apie meilę „Longing“.

Džiugu, kad konkursas padėjo mokiniams ugdyti saviraišką, lavinti meninius ir raiškiojo skaitymo įgūdžius ir kurti draugystės tiltus tarp mokyklų.

Rūta Valaitytė anglų kalbos vyr. mokytoja

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner