2016-09-30

„Kad būtum sveikas, nėra nieko geriau kaip fiziškai mankštintis arba judėti“.
(M. Mudrovas)

JUDRIOSIOS SAVAITĖS RENGINIAI MŪSŲ MOKYKLOJE

 

Kiekvieną rugsėjį visose Europos Sąjungos šalyse organizuojama Judrioji savaitė, kurios tikslas – raginti žmones kuo daugiau judėti, sveikiau gyventi ir sportuoti.

Mūsų mokykloje Judriosios savaitės renginiai vyko rugsėjo 23 d. (po 4 pamokų). Akcijos organizatoriai – kūno kultūros mokytojas Marius Meškauskas, neformaliojo ugdymo organizatorė, biologijos mokytoja Aušra Gedgaudienė, šokio mokytoja Janina Vaičekauskienė. Svarbiausi organizatorių siekiai: paskatinti kuo daugiau vaikų, paauglių bei suaugusiųjų judėti ir sportuoti, parodyti fizinio aktyvumo naudą, atkreipti mokyklos bendruomenės dėmesį į tai, kad bėgti, mankštintis bei iš to gauti naudos gali kiekvienas.

Pirmiausia visiems ir teko smagiai pasimankštinti. Ritminių pratimų mankštą mokyklos kieme pravedė šokio mokytoja J. Vaičekauskienė. Patys mažiausieji vaikučiai (darželinukai ir Pu grupės auklėtiniai) mankštinosi skambant linksmoms vaikiškoms dainelėms, šoko „Ančiukų šokį“ bei „Švarių rankyčių šokį“.

Mankštinosi ir 1–10 klasių mokiniai kartu su auklėtojais, dalykų mokytojais. Po linksmos mankštos visi pajudėjo į mokyklos stadioną. Laukė sudėtingas išbandymas – 1 km bėgimas. Kartu su vaikais bandė bėgti ir klasių auklėtojai, tačiau jaunimui sekėsi geriau☺ Bėgimo laiką fiksavo mokytojas M. Meškauskas.

Įdomus ir sportiškas renginys baigėsi. Mokiniai bei kiti mokyklos bendruomenės nariai suprato, kaip yra svarbu ne tik judėti, tinkamai leisti laisvalaikį, bet ir būti atsakingiems už savo ir aplinkinių žmonių sveikatą.

Nuotraukos fotogalerijoje

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner