2016-09-23

Knygos „Ištverti gyvenimą“ pristatymas Kartenoje

Rugsėjo 14 d. 15 val. Kretingos M.Valančiaus viešosios bibliotekos Kartenos filialo bibliotekininkė Zinaida Viršilienė suorganizavo susitikimą su buvusia ilgamete miestelio gydytoja, dabar rašytoja ir poete Dalija Jurgutyte-Kiliesiene, kuri pristatė pernai išleistą prisiminimų knygą „Ištverti gyvenimą“. Renginyje dalyvavo ištikimiausi D. Kiliesienės kūrybos gerbėjai, draugai, kaimynai, buvę kolegos, seniūnijos atstovai.

Renginio organizatorė Z. Viršilienė pasveikino susirinkusiuosius į šventę, pasidalino prasmingomis įžymių žmonių mintimis apie knygą, pristatė prisiminimų knygos „Ištverti gyvenimą“ autorę, apibūdino jos gyvenimo ir kūrybos kelią. Literatės eilėraščius ir naujausios knygos ištraukas skaitė 8 klasės mokinės Justina Šiaulytė ir Augustė Mikutaitė, Sigita Dirmeitienė, Jūratė Angelina Račkauskaitė, Alvyra Bončkienė. Savo kūrybos eilėmis nudžiugino ir kita žinoma miestelio literatė Elena Žeimienė. Skambėjo J.Pabrėžos universitetinės gimnazijos mokytojos Sigitos Tamošaitytės kanklėmis atliekami muzikos kūriniai.

Renginio bendraautorė Alvyra Bončkienė (mokyklos bibliotekos vedėja) popietės svečiams demonstravo nuotraukas, aptarė svarbiausius kūrėjos D. Kiliesienės gyvenimo momentus, kuriuos išsamiai ir kartu santūriai komentavo pati knygos autorė, beje, pasidžiaugusi prasmingu susitikimu: „Negaliu patikėti, kad tiek žmonių susirinko, kad mane prisimena, palaiko, skaito... O rašyti verta ir dėl vieno skaitančiojo“.

Šiltas, betarpiškas renginio dalyvių bendravimas tęsėsi ir prie gausaus vaišių stalo, o ištikima bibliotekos lankytoja Elena Narvydienė visų susirinkusiųjų vardu padėkojo Z. Viršilienei už turiningą popietę, prasmingą darbą.

Alvyra Bončkienė
Kartenos mokyklos-daugiafunkcio centro bibliotekos vedėja

Atnaujinta 2024-04-09 © Kartenos vidurinė mokykla. Visos teisės saugomos. Sprendimas:Creative partner